www.ingenwagenaar.nl

 

In ‘Hoeren en Godinnen, een verhaal voor het slapengaan’ neemt Ingen Wagenaar ons mee naar de eeuwenoude cultuur van de Etrusken die ooit geleefd hebben in Italië. Zowel schatgravers als de kerk willen het boek ‘Undici Storie Della Vita’ vinden. In dat boek worden de spirituele overleveringen van de mens en de weg van de ziel in elf pakkende verhalen door de Etrusken beschreven. De ene wil het vinden voor het geld, de kerk wil het boek vinden om de  informatie over de ziel van de mens in het verborgene te houden.

Fee uit het Nederlandse Aerdenhout is een vrouwelijke afstammeling van de Etrusken die de opdracht in zich voelt om het Etruskische erfgoed in de openbaarheid te brengen. Het voert haar naar Italië waar ze een promotie onderzoek doet naar het leiderschap van de Etrusken. Daarbij speelt reïncarnatie een grote rol. De vrouwen uit haar voorgeslacht wijzen haar de weg met vage toespelingen waarmee ze zelf de weg naar het boek moet vinden in Perugia en omgeving, de thuishaven van de Etrusken.

Uiteindelijk zijn er drie mensen die haar op die zoektocht begeleiden Ze krijgen te maken met een tegenkracht in de persoon van een kardinaal-diaken die zijn kerk wil redden en daarbij afluisterapparatuur, spionage en geweld niet schuwt.

Chicklit schrijft:

Een boek vol onverwachte wendingen met de liefde als dragende kracht.                         Een opwindende plot met sterke personages die elkaar uitdagen en versterken. Gebeurtenissen die elkaar in hoog tempo afwisselen  met tal van onverwachte ontmoetingen. De Etrusken zijn niet meer, hun leer leeft voort. Mooi beschreven spanningen in relaties tussen sterke persoonlijkheden die elkaar afstoten en aantrekken. Wagenaar etaleert een groot inlevingsvermogen gepaard aan de gave om gedachten beeldend te verwoorden.

De dans van de liefde maakt vele bokkensprongen voordat het allemaal op z’n pootjes terecht komt. De wijsheid van de Etrusken was eeuwen lang niet besteed aan opvolgende volkeren. De tijd was er nog niet rijp voor. Hoeren en godinnen zoomt in op het rijpingsproces. De rol van de man en de vrouw zoals de Etrusken die zagen: gelijkwaardig maar absoluut niet gelijk. Daarvan vormen de liefdesscènes het bewijs. Het is aansprekend hoe de auteur het epos naar een einde draagt met een meesterlijke ontknoping.

Eerste oplage ©Paris Books.

VERWACHT herfst 2022

 

 

‘De ziel en de zwarte koningin’ beleeft een heruitgave en een tweede druk. In de herfst van 2022 komt het aangepast en hernieuwd op de markt.

Auteur: Ingen Wagenaar

 

 

 

 

©Dragonfly Publishing

VERWACHT herfst 2022

 

 

 

De bende van tweeënhalf, Wolvenwolken.                                

Auteur: Ingen Wagenaar.

 

Boek voor kinderen van 7-11 jaar

©Sam Northerlake 2022

VERWACHT begin 2023

 

 

 

De praktische en spirituele blauwdruk van gezondheid

 

 

 

 

 

 

 

 

©Dragonfly Publishing